dissabte, 26 de desembre del 2015

RECURSOS ÚTILS PER A L'AULA DE PLÁSTICA  

La tasca que el profesor ens va proposar consistía en comentar de entre els recursos per a treballar amb els alumnes de la eso, els tres que ens semblaren millor. El que jo he fet ha sigut anar un pas mes enllá i delegar aquesta feina amb el meu germá Andreu de quinze anys , expert en fer d'alumne. Les que ell ha triat que eren mes interesants són:



STRIP GENERATOR

 

 

És una pàgina en la que pots crear els teus propis còmics. Una vegada entres, has de buscar una espècie de quadre de diàleg roig que diu " create a new strip" i a continuació pots començar a treballar en una nova història.

A continuació podràs observar que disposaràs inicialment de tres vinyetes que podràs omplir de personatges, objectes o quadres de diàleg. Tot és modificable, però el que aquesta web dóna molta llibertat de creació.

El problema? Com Andreu va apuntar, no et deixa modificar les expressions d'un mateix personatge, així que si vols canviar-li-la, tens que recorrir a utilitzar un altre personatge, com li va passar a ell a la imatge dalt mostrada.


ARTECOMPO 

 



A aquesta pàgina proposen contemplar el quadre des de la perspectiva del pintor per tal d'ajudar a "llegir" les forces visuals que treballen dins de l'obra. La web presenta dotze anàlisis, molt complets, amb animacions i estudis compositius. A més a més, també presenta cinc quadres, el que tenen aquesta marca
Flecha que es poden manipular per a poder treballar les composicions i crear noves.

Trobe que és molt divertit que et deixen davant de grans quadres i et donen màxima llibertat per a què el modifiques com convenientment vulgues.

L'únic problema que li trobem es pot ser el curt nombre de quadres a modificar. "A més, els personatges no es poden moure a l'espai lliurement, no pots posar a les figures volant, necessiten tenir els peus a la terra" comenta Andreu.




PICASSOHEAD

 



Aquesta web t'ajuda a crear un dibuix utilitzant l'estètica i l'estic del pintor Pablo Picasso. A més, també disposa d'una galeria on els dibuixos creats per tots els participants es guarden, de forma que pots veure els dibuixos dels altres i inspirar-te.

És una simple plataforma de creació de personatges on vas decidint quina forma vols per al cap, els ulls, la boca... la diferència és que tots els ítems es basen en la forma que tenia aquest peculiar artista de dibuixar.

Pense que és un bon recurs per als alumnes de plàstica més joves, per a què aprenguen quin era l'estil de Picasso més enllà de simplement explicar-ho mitjançant una classe magistral.

Mitjançant aquest mètode, l'alumne interioritza quin eren les principals característiques d'aquest pintor i les assimila més fàcilment.