dimecres, 11 de maig del 2016

RESENYA DEL ARTÍCLE "EDUCACIÓ ARTÍSTICA, DRETS HUMANS Y DIVERSITAT SEXUAL"DE RICARD HUERTA

Aquest article es troba dins del llibre "Educación Artística y diversidad sexual", editat per el propi Ricard Huerta i Amparo Alonso. Es un llibre que estic fent servir per al meu treball de final de master i que hem resulta molt interessant, ja que cada capítol está escrit per una persona diferent , i amb un enfocament distint.

En aquest cas, l'article que pasarem a comentar és el primer del llibre, "Educació artística, drets humans i diversitat sexual", escrit per un dels editors i un dels majors investigadors en l'a educació plástica, Ricard Huerta

A l'article, l'autor intenta fer arribar al lector la necessitat d'una educació en la plàstica que puga ajudar tant a l'alumne com al professorat de plàstica a crear un món més respectuós amb les diversitats. Per tant, a l'article bàsicament es dedica a donar possibles vies d'ajuda per a tractar a classe temes com l'homosexualitat o la transsexualitat.

També parla de la importància d'apropar a l'educació artística les problemàtiques i realitats socials, ja que aquesta és l'única forma de crear alumnes compromesos. Això sols es pot aconseguir construint un entorn dintre de l'aula sense discriminacions o prejudicis de cap tipus. Explica també les noves realitats transgènere.

Bàsicament el que es defensa a l'article són les possibilitats de l'educació artística com a camp d'acció privilegiat per a portar a terme un model més adient amb les noves realitats i necessitats socials, encara que també es parla de què els màrgens curriculars estrictes i la falta de temps moltes vegades influeixen negativament a l'hora d'abordar aquestes realitats.El llibre el podeu trobar aquí
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada